Nieuws

Laatste nieuwsbrief

Terugblik 2017

Nieuwsbrief 2017

Nieuwsbrief 2016

Nieuwsbrief 2015

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: stuur een mail naar info@turnthetide.nl

Terugblik vanuit de Healthy mom & baby clinic

We zijn bezig met een 'Be a HMBC hero' campaign om meer lokale bedrijven en individuen te stimuleren ons te steunen. Hier een voorbeeld van een van onze camping promo's met Bianca Buitendag: een ambassadeur voor de kliniek

 

 

Agenda

Nieuwe acties

Wat we tot nu toe hebben gerealiseerd is het neerzetten van een mooie kliniek en een mobiele kliniek. Healthy Mom and Baby Clinic heeft zeven vrouwen in loondienst en maandelijks hebben ze rond de 800 consultaties. Het doel van Turn The Tide is om de kliniek te ondersteunen en mee te helpen in het realiseren van een salaris van een Zuid-Afrikaanse verpleegkundige en in de lopende kosten voor de nieuwe mobiele kliniek te voorzien. We hebben hiervoor €2000 per maand nodig. 

Om dit doel te verwezelijken zullen er nieuwe acties aankomen. Blijf ons volgen om te zien wat er op de agenda komt te staan!

Vrouwen actief mutsjes en dekens aan het breien 

Gedurende het hele jaar is er een groep vrouwen ontzettend hard aan het werk voor de Stichting Turn the Tide. Iedere woensdagochtend komen zij in Amersfoort bij elkaar om mooie dekentjes en mutsjes te breien voor de baby’s die geboren worden in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay. Veel van deze baby’s en hun moeders worden gezien in de kliniek voor controle. Dit is direct een mooie ingang voor medewerkers van de kliniek om aan te voelen of zij kleding, dekentjes en/of mutsjes nodig hebben. Wanneer er een signaal wordt afgegeven dat er behoefte is aan kleding en/of dekentjes, krijgen de moeders iets mee voor hun jonge baby’s. Heel mooi dat door dit initiatief er nieuwe spullen uitgedeeld blijven worden. Fantastisch, een meer dan warm gebaar.

dekentjes

OPROEP!!

Gelukkig zijn er regelmatig mensen die voor vrijwilligerswerk dan wel vakantie naar Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika gaan. Afgelopen jaar hebben we daardoor heel wat dozen op de plaats van bestemming kunnen krijgen. Ook voor dit jaar staan er alweer pakketjes klaar, dus mocht je plannen maken of weet jij iemand die richting Jeffrey’s!