Sponsor een zwangerschap

Steun een zwangere vrouwAls een zwangere vrouw in Zuid-Afrika voor een reguliere controle naar een kliniek wil gaan, is ze daar vaak vele uren aan kwijt, misschien zelfs een hele dag. Voor velen is dat geen optie, omdat ze op die manier hun inkomen voor die dag mislopen. Daarom maken ze vaak de keuze om dan maar geen controles te laten doen. De gevolgen laten zich raden: complicaties tijdens de zwangerschap, zoals zwangerschapsvergiftiging en een verhoogde kans op sterfte van het kind of de moeder.

Dat is niet nodig!

De Healthy Mom and Baby Clinic in Jeffrey’s Bay (Zuid-Afrika) probeert te laten zien dat het ook anders kan: de goed opgeleide verloskundigen aldaar behandelen de zwangere vrouwen, ook uit de sloppenwijken op een professionele manier, zoals u dat in Nederland gewend bent. Dus op afspraak en zonder lange wachttijden.

De bedoeling is natuurlijk, dat de kliniek in Jeffrey’s Bay een voorbeeldfunctie krijgt in de wijdere omgeving en wie weet tot op landelijk niveau. Margreet Wibbelink, de verloskundige uit het filmpje hieronder, heeft om die reden de overstap gemaakt van Jeffrey’s Bay naar Johannesburg om te proberen een aanzet te geven tot een kwalitatief hogere verloskundige standaard in het land.

Door jouw steun aan een (mede) zwangere vrouw uit de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay maak je het mogelijk voor de Healthy Mom and Baby Clinic om professionele en liefdevolle gezondheidszorg te blijven geven.